Självkänsla & Självförtroende

Sluta jämföra dig med andra- Det är ofta svårt att låta bli att jämföra sig själv med andra. Tankar som ''Vem är snyggast?'' och ''Har jag tillräckligt fina kläder?'' Sluta jämföra dig med alla andra! Alla har sina ''fel'' och ''rätt'' men ingen är perfekt! Ingen!! Fokusera på det bra och sträck på ryggen. Var stolt över dig själv!
 
Strunta i andras förväntningar- Dina kompisar kanske inte tycker om killen du tycker om eller dom kanske ogillar dina fritidsintressen? Det kan bli ofta att man vill leva upp till andras förväntningar och göra alla runt omkring dig glada och nöjda. WRONG! Meningen är att du ska vara nöjd och tycka om det du gör!  Våga säga vad du känner!
 
Säg Tack...- Vi har alla avfärdat en komplimang någon gång och sagt emot när vi fått höra bra saker om oss själva. Oavsett vad det är för positiv kommentar du får, bör du ta åt dig av den och säga tack. Le också så att du visar att du blev glad.Glöm inte bort att göra detsamma till dina kompisar, du kommer må bättre och få bättre självkänsla när du märker att du gör andra glada med dina fina komplimanger!
 
Rensa bland vännerna - Man påverkas många gånger av dom du umgås med. Får dom dig verklgien att må bra ?
Om inte så är det dags att börja rensa bland vännerna. Dina vänner ska finnas där i vått och torrt. Dom ska stötta dig på alla möjliga sätt och backa upp dej i alla lägen!
 
Du är ofta den svåraste kritikern mot dig själv, slappna av så märker ingen annan det heller!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här♥:

Vad heter du sötis ? ♥ :
Lika lat som jag ?♥

Email (Din o Min hemlighet)♥:

Din blogg/hemsida♥ :

Vad har du på hjärtat ? ♥:

Trackback
RSS 2.0